Barevné víry z pěny na holení

Napadlo vás někdy využít při tvoření s dětmi pěnu na holení? Možná to zní divně, ale takové tvoření je nejen skvělá zábava jak pro batolata, tak pro starší děti, ale výsledný mramorovaný otisk na papíře je tak úžasný, že si jej s chutí zarámujete. … chcete vědět víc?

Valentýnské DIY klíčenky

Slavíte Valentýna? Velkolepá gesta, romantika a tak? Nebo patříte spíš k těm, kteří ho považují za zbytečný, protože láska by se měla projevovat každý den? Ať tak či tak, nikdy není škoda pustit se s dětmi do nějakého tvoření. A protože na začátku… chcete vědět víc?

Vánoční hra: úkoly pro čekání na Ježíška

Sepisujete si občas "to do list" neboli kontrolní seznam věcí, co musíte udělat? A máte takový seznam i na letošní Vánoce? Něco jako:- dokoupit dárek pro babičku- zajít do obchodu pro brambory na salát- upéct vánočku- vytřít podlahu...a tak dále? … chcete vědět víc?

Adventní dárek: postavte si betlém

A je tu třetí adventní neděle. Z našeho okolí víme, že v tento den mnoho rodin vytahuje a zdobí stromeček. A zároveň s vánočním stromečkem přijde v nejedné domácnosti na řadu i betlém. Betlém je malé město v Palestině, které leží asi 8 kilometrů od… chcete vědět víc?

Tipy na aktivity s křídovými kostkami

Před pár dny jsme do naší nabídky zařadili křídové kostky od společnosti woodseason. U nás doma je to jedna z velmi oblíbených hraček. A ti z vás, kdo sledují Z neznáma už déle, možná ví, že jsem v minulosti pro Woodseason dělala jak loutkové… chcete vědět víc?

Adventní dárek: vánoční ozdoby k dotvoření

První adventní neděle znamená pomalý příchod Vánoc, pro někoho vítaný, pro jiného možná ne tak docela. Advent by totiž sice měl být časem radostného očekávání, rozjímání a zklidnění, ovšem někdy je přes všechno to nakupování dárků, chystání,… chcete vědět víc?

Vyrábíme lampion

Dnes máme pro vás aktuální téma, a to výrobu domácího lampionu. A jaký je původ lampionových průvodů? Lampionové průvody, kdy účastníci nosí lampiony, svíčky nebo jiná světelná zařízení, se konají  na celém světě k různým příležitostem zejména… chcete vědět víc?

Mama pobyt na Vysočině - tip pro maminky co mají doma dlouhou chvíli a rády se hýbají

Ve středu jsem s Kláruš a Adélkou dorazily z MamaGYM pobytu pro mamky s dětmi na Vysočině. Zuzka, která tyto pobyty pořádá založila před sedmi lety Gym&Joy. S narozením Ondry byla taky potřeba proměnit radosti s přírůstkem do rodiny v nějakou… chcete vědět víc?

Klárka má třetí narozeniny

Klárka v září oslavila třetí narozeniny. A poprvé jsem se rozhodla, že to naplánujeme i mimo rodinný kruh. Myslím, že Klárka už principu narozenin rozumí a tak to poprvé může oslavit i s kamarády. Klárka miluje pandy (i jiné medvídky) a dinosaury.… chcete vědět víc?

Netradiční darování dárků

V naší rodině slaví hodně z nás narozeniny mezi dubnem až červnem. Tak se většinou kolem června sejdem celá rodina a slavíme to dohromady. Tento rok jsem chtěla sestřenkám udělat malou bojovku spojenou s hledáním dárků. Bylo super počasí. Tak jsem… chcete vědět víc?

Konec školního roku a otázka dárků pro učitelky

Klárka od dvou let chodí do mini školky Maceška, kterou máme za domem. To znamená, že tam nechodí každý den, ale pouze dvakrát týdně na dopoledne. A i jako děti ve státní školce jsme řešili tento týden nějaký dárek pro paní učitelky. Jak udělat… chcete vědět víc?

Produktová novinka: sada jednoduché Promítačky

Jednou ze základních věd zkoumajících život, vesmír a tak vůbec je fyzika.Fyzika pomáhá změřit jak moc nás může bolet dopad, proč se hopskulička při hození z mrakodrapu neodrazí zpátky až k ruce, která ji vyhodila, nebo jak spočítat napnutí gumičky… chcete vědět víc?

Polovina cílové částky vybrána, děkujeme!

Dnes je to týden po spuštění projektu 8arvy jako malované na HITHITu. Sledovali jsme se zatajeným dechem, jak roste vybraná částka. Ani ve snu by nás nenapadlo, že už za týden budeme mít polovinu! Už teď pochopitelně chystáme další projekty a těšíme… chcete vědět víc?

8arvy jako malované na HITHITu už jedou!

V pondělí odpoledne jsem klikla na tlačítko. Když si ale připomenu celý poslední rok a půl, přijde mi to jako věčnost! Představa, že budu muset v průběhu stát před kamerou, něco vykládat a pak s tím vším, co jsem tolik měsíců připravovala, vyjít ven… chcete vědět víc?

Ozdob přírodu, potěš ptáčky

V zimě bychom neměli zapomínat na krmení venkovních ptáčků, kteří neodlétají do teplých krajin, ale zůstávají pěkně doma. Ptáčkům se nemaji dávat zkažené potraviny, rohlíky nebo chleba. Tím bychom jim mohli více uškodit než pomoci. Daleko jednodušší… chcete vědět víc?

Jak fungují plíce při nádechu

Víte, proč se při nádechu zvedá hrudník? My už ano. Vyrobili jsme si názornou pomůcku, kterou zvládnou udělat i malé děti. Potřebujeme: barevný papír dvě brčka lepidlo izolepu černý fix nůžky mikrotenové sáčky Nejprve si nakreslíme a vystřihneme… chcete vědět víc?

ZDARMA ke stažení: Domaluj si svůj plakát

 Co dělat, když jsou děti nemocné? Jak je zabavit, když je špatné počasí?Když se nechce malovat, můžete vybarvovat!  chcete vědět víc?

Domácí měsíční písek

Skvělá volba pro upršené sychravé odpoledne. Potřebujeme jen: velký plech nebo jinou nádobu, hrubou mouku, kukuřičný škrob a olej. Můžeme požít i stolní, my použily nevyužitý dětský olejíček. Na jeden plech jsme potřebovaly: Tři velké hrnky hrubé… chcete vědět víc?

Lampička MĚSÍC

Jak jsme si domů přinesly měsíc Minulý týden byl úplněk a nám se večer cestou od babičky podařilo vidět nádherný obrovský východ měsíce. Nad lesem vykukovala obrovská svítící koule. Amálka mi nevěřila, že je to ten stejný měsíček, který většinou… chcete vědět víc?

Zářící galaktické vánoční ozbody

Galaktické baňky Vánoce se kvapem blíží, všichni už máte určitě doma nazdobeno. Ale proč nezkusit vyrobit ještě baňky? A proč ne rovnou galaktické? Výroba je velmi jednoduchá, potřebujeme jen: polystyrénové koule, špejle, lepidlo, barvy, štětce a… chcete vědět víc?

ZDARMA ke stažení: Milníkové kartičky pro miminka

Luxusní sada 24 milníkových ilustrací, které můžete použít jako rekvizity pro focení vašeho miminka Pro focení vašich dětí můžete využít jako rekvizitu obrázky, které jsme s Luckou Koktavou daly dohromady. Lucka Sobelová ilustrovala a Lucka Koktavá… chcete vědět víc?

« Předchozí 1 2 3 Následující »