Tipy na aktivity s křídovými kostkami

Tipy na aktivity s křídovými kostkami

Před pár dny jsme do naší nabídky zařadili křídové kostky od společnosti woodseason. U nás doma je to jedna z velmi oblíbených hraček. A ti z vás, kdo sledují Z neznáma už déle, možná ví, že jsem v minulosti pro Woodseason dělala jak loutkové divadlo, tak i obrázky na tubusy ke kostkám. Teď jsme měli možnost s touto společností navázat blízkou spolupráci a já se rozhodla právě pro náš doposud nejoblíbenější produkt - kostky.

Klára tvoří ráda na všechno. Papír, látku, zem, trička, sklo i kostky. Křídové kostičky jsou super kreativní hračka a s dobrými křídami si s nimi užijete spoustu legrace a ani se nikde nebude prášit - vyzkoušeno! V tomto blogovém příspěvku bych vám ráda sepsala pár nápadů, co všechno se dá s kostkami vyvádět. A pokud vás třeba napadne ještě něco dalšího, budeme moc rádi za tipy.

Na kostičky si můžete namalovat a případně umazat cokoliv chcete, a tím pádem nemusíte řešit problém s tím, že v sadě je něčeho málo a jiného zase moc.

Kromě klasického malování postaviček (třeba maminek a tatínků), zvířátek, autíček a domečků je však kostky možné použít i k více edukativním účelům.

První je přiřazování barev, zvířátek a čísel. Já udělala na kostky barevné tečky, ke kterým se přiřazovaly obrázky s motivy dané barvy. Ale hrály jsme s Kláruš i čísla, kdy jsem na kostky napsala číslice a na další nakreslila předměty v daném počtu. Třeba 5 listů a 3 kytičky a ty se seřadily vedle sebe a k tomu daly kostičky s číslem.

Dále jsou kostky super na skládání slov. Napsala jsem na ně písmenka, která Kláruš zná a vím, že z nich zvládne něco poskládat.

A kromě toho všeho nám dělají i hezkou ozdobu na poličce!

Ke koupi na našem eshopu.