Ozdob přírodu, potěš ptáčky

Ozdob přírodu, potěš ptáčky

V zimě bychom neměli zapomínat na krmení venkovních ptáčků, kteří neodlétají do teplých krajin, ale zůstávají pěkně doma.

Ptáčkům se nemaji dávat zkažené potraviny, rohlíky nebo chleba. Tím bychom jim mohli více uškodit než pomoci. Daleko jednodušší je zavěsit jablko či mrkev na provázek a pověsit na stromek. A jestli se chcete pustit do něčeho zdobnějšího, tak budete potřebovat:

  • jablka
  • semínka
  • Vodu s cukrem
  • nůžky
  • provázek nebo mašličku

Prvně jsme s Klárkou nakrájely mrkev i jablka na plátky a vytvořily jednoduší ozdoby. Některé jsme vykrájely vykrajovátky na cukroví, jiné jsme nechaly v přírodním tvaru. Do každého plátku jsme pak udělaly dírku a provlékly ho provázkem.

Potom, co jsme udělaly pár těchto jednoduchých ozdob, jsme se pustily i do jablíček se semínky. K tomu je potřeba trochu cukrové vody a semínek. Cukrová voda musí být co nejsladší, aby co nejvíce lepila (už se v ní přestane další cukr rozpouštět).

Postup je následující: Prvně plátek propíchnout, provléct provázkem, pak až namáčet do vody a semínek. Když prvně jablíčko „osemínkujete“ a pak se teprve pustíte do provázku, polovina semínek opadá.

Nakonec už zbývá se jen teple obléct, nabalit ozbodby a vydat se na procházku najít stromky ke zkrášlení.