PDF ke stažení: Pop-up přáníčko

PDF ke stažení: Pop-up přáníčko

Začátek prosince je tady - a to je ideální čas na poslání zimních nebo vánočních přáníček. Tetičky, strejdové, babičky, dědečci, nebo třeba učitelky a učitelé ve škole nebo školce? Koho byste podarovali?

No a tohle naše přáníčko není jen tak ledajaké. Lucka pro vás vymyslela a nachystala 3D přáníčko, pop-up přáníčko, vyskakovací přáníčko - můžete mu říkat jak je libo. Každopádně jde o 3D obrázek, který se "rozbalí" při otevření přání. Znáte taková? My jsme jako děti podobná přáníčka zbožňovaly a u našich dětí se to taky ukázalo jako hitovka. Hned jsme si několik museli vyrobit i na výstavku k nám domů a vy můžete taky.

Potřebujete jen tvrdý (ideálně barevný) papír jako vnějšek přání. Vnitřek si vytisknete z PDFka v odkazu níže - jde o 1 x A4 a tisknout můžete naopak klidně na obyčejný papír, ale na silnějším, bude obrázek lépe držet. Potom už jenom pastelky, nůžky a lepidlo a krásné vyskakovací přání je na světě.

Nejdřív se vrhněte na vybarvování. Až bude obrázek vybarven dle vašich představ, tak vystřihněte louku, panáčka, bublinu (na kterou můžete něco napsat) a stromek.

V místě šedých linek prostřihněte nebo prořízněte grafickým nožíkem. Na takto připravené proužky nalepte panáčka a stromek. Čerchová linka pak ukazuje místo, kde se má papír ohnout.

Louku přehněte na půl. Přehyb by měl vycházet od vrcholu vystřihnutého "V". Hotový obrázek nalepte na v polovině ohnutý tvrdý papír A4 . Výřez "V" ve spodním pruhu louky by se při složení louky nměl spojit v linku a ta by měla lícovat s linkou ohybu na tvrdým papíru, na který louku lepíte.

Přední vnější stranu si taky nezapomeňte dozdobit! :)

PDF s předlohou šablony na pop-up přání najdete TADY.

Krásné předvánoční tvoření přejeme!