Podzimní liška

Podzimní liška

Podzimní vyrábění z přírodnin máme s holkama strašně rády. Všude spousta šípků, bobulí, kaštanů a barevných listů, a tak si z procházky vždy neseme kupu materiálu.

A co z toho všeho třeba vyrobit? Skvělá je třeba podzimní lištička, kterou jsme s holkama dělaly před dvěma roky. Teda my jsme nasbíraly opravdu velké listy, takže nakonec to v našem případě byla spíš pořádná liška, skoro stejně velká jako tehdy holky! :)

Tahle velká vám může stát třeba venku před domem, ale pozor na déšť, aby chvíli vydržela. Nebo v menším měřítku bude skvělá na okno, stěnu nebo vchodové dveře jako dekorace.

Co budete na lišku potřebovat?

  • karton

  • nůžky

  • podzimní přírodniny (my červené a žluté listy, jehnědy na oči, suché lusky na tvář, malé kaštany na nos...) - lze doplnit např. krepovým papírem

  • herkules

  • (provázek na pověšení)

A jaký je postup?

Z kartonu vystřihněte obrys lišky. Pokud není dost velký, aby byla celá z jednoho kusu, jednotlivé kousky pospojujte izolepou. Potom herkulesem postupně nalepujte přírodniny - nejdřív napatlat na část kartonu a pak polepit je lepší nápad, než lepidlo dávat na každý lístek zvlášť. Nemůže to být jednodušší, že? Jen mějte doma velkou zásobu lepidla, na naši velkou lišku jsme spotřebovaly snad tunu herkulesu! :)

Přejeme vám krásný barevný podzim!