DIY náramky

DIY náramky

Adélka bude mít za pár dní narozeniny a ve školce je zvykem, že v narozeninový den oslavenec donese nějakou drobnost všem kamarádům ze třídy. Většinou jde o nějaké dobrůtky, ale my jsme se rozhodly, že něco malého vlastnoručně vyrobíme. Nějak se nás poslední dobou drží nemoci, tak jsme na to aspoň měly spoustu času :)

Snažila jsem se dárečky vymyslet tak, aby to bylo pro nás něco nového a zároveň aby to holky bavilo vyrábět (Klárka samozřejmě nemohla chybět, jak jste si asi všimli, ta totiž miluje tvoření všeho druhu). No a napadly mě náramky z FIMO hmoty.

Pokud přemýšlíte, zda je výroba těchto náramků vhodnou aktivitou i pro vás a vaše děti, tak dobrým indikátorem je, jestli rády pomáhají při výrobě vánočních perníčků. Pokud ano, tak tyhle náramky spolu v pohodě zvládnete! Vyrábění z FIMA je tomu totiž velmi, velmi podobné.

Co budete na náramky potřebovat?

  • FIMO hmotu různých barev

  • Váleček

  • Očka

  • Kloboukovou pruženku

  • Malá vykrajovátka (srdíčka, motýlky apod.)

  • Troubu na vypalování

Nejraději mám, když můžu koupit vše, co potřebuji, na jednom místě. A to se mi v tomto případě podařilo! Všechno potřebné jsem našla na e-shopu E-vytvarka.cz, a tak ho s radostí doporučuji dál.

A postup?

Jednodušší to být ani nemůže! Děti uždibovaly kousky FIMA nebo z něj šoulely kuličky a pokládaly je k sobě. To se pak rozválelo na velký různobarevný plát a z něj se vykrajovaly tvary. Z boku každého tvaru jsem zapíchla na obou stranách očko a pro jistotu ještě v tomto místě přitlačila hmotu zvrchu, aby očko pořádně drželo. Vykrájené tvary jsme pak s holkama naskládaly na pečicí papír a upekly podle návodu na obalu (u naší FIMO hmoty šlo o 30 minut na 100 stupňů).

Podle ruky holek jsme nastříhaly pruženky, po vychladnutí jsme ji provlékly očky a zavázaly. Potom jsme je navlékly na obdélníček ozdobeného tvrdého papíru, aby to bylo trochu slavnostnější a vypadalo jako "dárkové balení". A bylo hotovo!

Pár oček se nám utrhlo, ale většina drží. Uvidíme, jak to bude vypadat, až se náramky dostanou do dětských ruček a jejich nepříliš jemného zacházení, ale věříme, že nejen udělají radost, ale taky přežijou :)