Pršící mráčky z pěny na holení

Pršící mráčky z pěny na holení

Máme pro vás další tip na dlouhé předlouhé zimní dny. U nás tahle aktivita sklidila mega úspěch a bavila dokonce i mladší Adélku. A hodně dlouho!

Barvy, které "proprší" přes pěnu na holení, dělají nádherné obrazce a pomaličku se rozpíjí do vody. Je to pastva pro oči.

Jako obvykle toho moc nepotřebujete. Jediné věci, co na mráčky možná nemáte doma, jsou kapátko a pěna na holení. Kapátko za pár korun seženete například v lékárně. U pěny na holení si zase dejte pozor, aby měla bílou barvu, často se totiž prodávají i modré holicí gely apod.

Co na pršící mráčky budete potřebovat?

  • tempery nebo vodovky + sklenice/ malé zavařovačky a štětec na rozmíchání

  • bílá pěna na holení

  • vysoká sklenice na "pršení"

  • kapátko

Je to úplně jednoduché. Nejdříve si nachystejte do malých skleniček vodu obarvenou temperami nebo vodovkami. Čím sytější, tím lepší! Vysokou sklenici naplňte vodou a nahoru udělejte čepici z pěny na holení. Teď už jen kapátkem kapejte barvičky na pěnu na holení a sledujte, jak se mráček "rozprší".

Až si děti užijí s pršícími mráčky, tak můžete zbylou pěnu použít třeba na tyhle barevné víry. I když u nás to holky bavilo tak, že chtěly pořád další a další mráčky a z pěny nezbylo nic :)

Krásné mrazivé dny!