Obrázkové palačinky

Obrázkové palačinky

Máte rádi palačinky? I když, co to je vlastně za otázku - existuje vůbec na světě někdo, kdo je rád nemá? :) A věděli jste, že dokonce existuje den lívanců a palačinek? Je to pohyblivý svátek, který připadá na Masopustní úterý. Letos byl palačinkový den 25. února, ale jestli jste ho propásli, vůbec to nevadí. Palačinky se totiž hodí na každý den!

U nás samozřejmě palačinky miluje celá rodina. Děti jsou, jako ostatně většina dětí, ranní ptáčata, a tak nás jeden den brzy ráno napadlo, že usmažíme palačinky, aby měl táta překvapení, až vstane. A aby překvápko bylo ještě větší, rozhodli jsme se, že ty palačinky nebudou jen tak ledajaké!

Co takhle obrázkové palačinky, na které si nakreslíte vlastní motivy? Srdíčka, smajlíci, sluníčka, zvířátka... - palačinku můžete ozdobit, jak vás jenom napadne. Lepší jsou samozřejmě jednodušší motivy, protože palačinky se smaží rychle, tak abyste veledílo stihli dokončit, než se vám spálí.

A jak obrázkové palačinky udělat?

Je to hrozně jednoduché! Stačí těsto na palačinky s pomocí trychtýře rozdělit do dvou PET lahví se sportovním uzávěrem a do jedné z nich přidat potravinářské barvivo a protřepat. Buď se dá postupovat tak, že lahví s obarveným těstem namalujete obrázek a potom zalijete a doplníte těstem neobarveným, nebo klidně můžete tvořit rovnou jen obarveným těstem různé tvary - my jsme takhle tatínkovi udělali růžové srdíčko a měl z toho hroznou radost! Klidně si vemte i špejli a do palačinky, než je upečená, něco zlehka vyryjte. Můžete třeba jako my špejlí udělat ksichtík roztomilé příšerce.

Klárku obrázkové palačinky hrozně bavily, takže dvě mouchy jednou ranou - nejen, že jsme měli výbornou (a krásnou!) snídani, ale ještě k tomu se moje pomocnice hezky vyřádila při její přípravě.

A co pokud máte radši lívance, než palačinky? Obrázkování by mělo stejně dobře fungovat i s nimi! Jen se snažte dělat co nejméně detailní motivy, protože lívance jsou přeci jen o mnoho menší, než palačinky.

Přejeme vám příjemný palačinkový den!