DIY Nenewtonovská kapalina

DIY Nenewtonovská kapalina

Jsou vaše děti fanoušky nejrůznějších plastelín, modelín, kinetických písků a slizů? Baví je se pořád v něčem hňácat a plácat? Tak co si doma vyrobit zábavný barevný sliz, který je ještě ke všemu jedlý?!

DIY sliz je parádní zábava pro menší i větší děti - u nás si užily obě holky, a to jsou Klárce tři a Adélce necelý jeden rok. Navíc nebylo potřeba se bát, že mladší Aduš bude sliz strkat do pusy, protože v něm není nic, co by se nesmělo jíst!

Vlastně to není až tak úplně sliz, jako spíš něco mezi slizem a nějakou kinetickou přesýpací srandou. Je to těžko popsatelné, konzistence je hodně zvláštní - trochu se sype, trochu lepí, trochu slizí :) Takže takovouhle hmotu jste doma ještě určitě nikdy neměli. O důvod víc to vyzkoušet!

Holky se se slizem opravdu hodně vyřádily! Adélka do něj dávala ručičky a pak si je fascinovaně prohlížela, Klárka zase zkoušela, co všechno sliz dovede. Schválně, jestli se třeba začne vylévat ven, když se mísa plná slizu obrátí vzhůru nohama?

A co budete na jedlý sliz potřebovat?

  • 100g škrobu

  • 65g vody

  • potravinářské barvivo

Je to úplně jednoduché - prostě smíchejte škrob s vodou v míse a obarvěte libovolným potravinářským barvivem. Můžete si slizů vyrobit třeba rovnou několik várek v různých barvách!

No a pak? Pak už si jen užívejte, hňácejte, patlejte a přesýpejte!

Pěknou zábavu!