Dárky pro učitele ke konci školního roku

Dárky pro učitele ke konci školního roku

Blíží se konec školního roku a s ním i obdarovávání učitelů a učitelek ve školách a školkách za to, že to s těmi našimi ratolestmi zase celý rok zvládli! :) My jsme se nechtěli spokojit s kupovanými pugéty a bonboniérami, protože si myslíme, že vždy více potěší něco osobnějšího a hlavně s láskou vyráběného.

Ale co tedy darovat?

S tím jsme si trochu lámali hlavu, ale nakonec zvítězily - jak jinak - jedlé dárky. A ne jen tak ledajaké, ale propojené jednotným vlastním designem, který vymyslela a zrealizovala naše Kláruš.

A co dárková sada pro jednoho učitele obsahuje?

  • lahev bezového sirupu
  • krabičku s domácím bylinným čajem
  • balíček skořicových sušenek/ balíček čokoládových sušenek
  • přáníčko

Nejdřív Kláruš vytvořila papír s vlastním designem, který jsme pak použily na veškeré krabičky, sáčky a etikety. Jednoduše jsme vzaly akavarelový papír, přilepily jsme ho na stůl papírovkou, aby se nehýbal a nezvlnil, no a pak už jsme potřebovaly jen hodně vody a vodovky a Klárka mohla řádit!

Potom jsme se už vrhly na jedlé dárky. Nejdříve jsme uvařily domácí bezový sirup podle receptu od Markéty Pavleje alias Kitchenette - najdete ho tady. Když vychladnul, nalily jsme ho do hezkých lahví s vlastní cedulkou.

Následovalo vytvoření směsi na čaj z vlastnoručně nasbíraných a nasušených bylinek - použily jsme lípu, mátu, diviznu, mateřídoušku a měsíček. Hotovou směs jsme vložily nejdříve do sáčku a potom ještě do dárkové krabičky typu "pillow box". Krabičku jsme samozřejmě vyrobily také z pomalovaného papíru! Šablonu na "pillow box" najdete tady.

Po čaji přišel čas na pečení sušenek. Rozhodly jsme se pro skořicové s rozinkami a čokoládové s kardamomem podle skvělé kuchařky "FIKA - sladká švédská kuchařka" od Děvčete u plotny. Nicméně pokud tuto kuchařku nevlastníte, na blogu Děvčete u plotny (nebo kdekoliv jinde na internetu) najdete spoustu jiných receptů na sušenky.

Sušenky jsme potom zabalily do celofánového sáčku a přes něj daly vlastní etiketu, kterou jsme vytvořily zhruba podle tohoto vzoru.

Pak už zbývala jenom přáníčka. Ta Klárka udělala z pauzovacího papíru, na který nalepila obrázky z barevného papíru a podle své fantazie to celé dokreslila.

Tak snad se dárky budou panu učitelovi a paní učitelce ve školce líbit a třeba jsme vás i trochu inspirovali při každoročním tápání, čím učitele ve školách a školkách vlastně obdarovat!

Přejeme vám krásné prázdniny!