Kaskádové přáníčko

Kaskádové přáníčko

Víte, že je zítra Den matek? To, že v tenhle den dávají děti vlastnoručně vyrobené dárky maminkám, není žádná novinka - ale co takhle potěšit krásným přáním i maminky maminek? Kaskádové přáníčko je totiž malinko složitější tvoření, než sem obvykle dáváme, spíš určené pro dospělé nebo větší děti.

A co si vlastně představit pod kaskádovým přáníčkem? Je to papírové přání s pěti čtvercovými kartičkami, které se jednoduchým pohybem jedna za druhou rozkryjí nebo zase schovají. Na tyhle kartičky můžete napsat, namalovat nebo nalepit úplně cokoliv, takže je to perfektní dárek od srdce nejen pro maminky, ale třeba i partnerovi k výročí, dědečkovi k narozeninám, kamarádce, která se vdává... zpracování se jednoduše dá přizpůsobit každé příležitosti.

Každé přání bude samozřejmě úplně jiné a osobité, ale pokud chcete, můžete se klidně inspirovat mým a sestřiným přáníčkem, které je určené právě naší milované mamince ke Dni matek. Snad ji potěší!

Co se týče "rámečků" karet a papíru, který celé přání drží pohromadě, nebojte se, když takhle narychlo nebudete mít doma žádný vzorovaný nebo barevný papír! My jsme také neměly, ale poradily jsme si s obyčejným papírem a pastelkou. Papír můžete buď jako my vyčárkovat, nebo na něm udělat proužky, srdíčka nebo jiné obrázky. Taky ho můžete třeba orazítkovat!

Venku jsme si nasbíraly spoustu sedmikrásek, a protože na lisování už nebyl čas, nasušily jsme je v mikrovlnce podle tipu, který nám na Facebooku nedávno napsala milá Míša Galářová: "Na talíř se dá několik vrstev papírových utěrek, kytky, zase utěrky, poskládaná textilní utěrka a navrch ještě talíř. Dává se vždy na půl minuty, nechá zchladnout, případně vymění vlhká textilní utěrka a pak zas do mikrovlnky na půl minutky." - takže děkujeme, Míšo, funguje to na výbornou! Část květinek jsme pak nalepily na úvodní kartičku do tvaru srdce a zbylé karty (kromě jedné s fotkou) jsme zase "uvedly" jednou malou sedmikráskou, aby měly něco společného.

První z pěti karet jsme pojaly jako úvodní, na druhou jsme daly společnou fotografii nás tří a zbylé tři jsou textové - na jednu napíšeme vzpomínku, kterou si rády připomínáme, na další, co na mamince máme rády, a na poslední, co bychom si pro ni přály. Snad se nebudete zlobit, když konkrétní texty zveřejňovat nebudeme - to je totiž jen mezi námi ségrami a naší mamčou :)

Tak co myslíte, zkusíte to taky? Jak kaskádové přáníčko vyrobit, se nejlépe dozvíte z tohoto Youtube tutoriálu.

Všechno nejlepší maminkám!