Dárek ke Dni dětí: Odpočítadlo pro nedočkavce

Dárek ke Dni dětí: Odpočítadlo pro nedočkavce

Pamatuju si, že když jsem byla dítě a na něco se těšila, tak i den se zdál jako věčnost. Speciálně to platilo pro čekání na Štědrý večer!

No a naše Kláruš je letos nadšený předškolák. Trénuje čtení a psaní, s nadšením dělá grafomotorické úkoly a těší se, až jí dorazí vysněná školní brašna. Kdyby to šlo, šla by do první třídy ideálně ihned. A tak nás napadlo jako dárek ke Dni dětí udělat ODPOČÍTADLO do začátku školního roku. Chlapeček nebo holčička na obrázku vyfukují přesně tolik bublin, kolik je dnů od 1. 6. (Den dětí) do pondělí 4. 9., kdy se letos jde poprvé po prázdninách do školek a škol.

A pokud vaše dítko do školy zrovna nenastupuje nebo se na ni případně netěší (třeba Ondra už asi rok opakuje, jak strašně do školy nechce, takže ne, každé dítko začátek školní docházky nevyhlíží s nadšením:)), tak máme ještě variantu číslo dvě pro těšení se na prázdniny, tedy do 30. června. Na dovolené a prázdniny u babiček se těší všichni bez výjimky, žejo?

A jak to tedy funguje? Jednoduše si vyberte ze čtyř variant: holčička/ chlapeček a odpočítadlo do začátku školy nebo začátku prázdnin. Nechte děti vybarvit a dozdobit podle fantazie a pak odpočítadlo pověste třeba na ledničku, nástěnku nebo nad postel a každý den odškrtněte správnou bublinu.

PDFko s odpočítadlem nástupu do školy: HOLKA TADY, KLUK TADY, s odpočítadlem dnů zbývajících do prázdnin zase HOLKA TADY, KLUK TADY.

Krásný Den dětí! ❤️