Obrázky z luštěnin

Obrázky z luštěnin

Z čeho všeho jste už u vás doma tvořili? My už z lecčeho. Kromě klasiky jako jsou voskovky, barvy na textil nebo modurit jsme s Kláruš kouzlily třeba taky z papírových tašek od nákupů nebo pěny na holení. Ale z luštěnin? Z těch jsme teda něco dělaly poprvé. A obě nás to nadchlo!

Obrázky z luštěnin jsou bezva záležitost. Nepotřebujete na ně nic extra - jen papír, tužku, herkules, štětec na nanášení a samozřejmě luštěniny, jaké třeba máte zrovna doma - ideálně několik druhů, ať máte obrázky hezky různorodé.

My jsme použily jakousi směs, která obsahovala mungo, červené a bílé fazole, hrách a čočku. Vzaly jsme si s Kláruš malé mističky a společně jsme luštěniny třídily na jednotlivé druhy jako dvě Popelky. Musím říct, že jsem vůbec nečekala, jak moc ji to třídění bude bavit!

Když jsme měly roztříděno, vzaly jsme si papíry a tužkou si předkreslily naše obrázky.

Postup je jednoduchý. Nejdřív se nanese herkules na místa, na která chcete dát luštěniny. Malé luštěniny se na lepidlo nasypou a pak uspořádají prsty, u větších je zase lepší, když se pokládají po jedné.

Pak už se jen počká, až lepidlo zaschne, a luštěninový obraz je na světě. Vyskládané kuličky a oválky fazolí, hrášků a čočky vypadají dokonce tak dobře, že stojí snad i za zarámování! Na takový plastický obrázek si ale nezapomeňte koupit hluboký rám s možností umístění výtvoru do jeho zadní části.

Přejeme krásné jarní dny!