Hledačka ke Dni dětí

Hledačka ke Dni dětí

Na Velikonoce jsem holkám udělala malou hledačku (víc o ní tady) a věděla jsem, že na Den dětí chci udělat něco podobného - tentokrát ale ne jen u babičky na zahradě, ale někde, kde to bude moct být pro všechny děti (tedy hlavně asi ty brněnské).

Na té velikonoční jsem si už vyzkoušela, že hledačky Klárku (4,5 roku) baví. Adélka (2 roky) většinou ráda dělá všechno, co ségra - a hlavně bude ráda za odměnu, kterou najdou na konci. Takže si to snad hezky užijeme - a vy můžete taky!

A kde naši hledačku ke Dni dětí najdete? V Brně-Líšni, konkrétně v líšeňské rokli.

Budete k tomu potřebovat mapu. Mapa je tady.

V rokli umístíme celkem 4 stanoviště, která budou obsahovat indicie k hledání pokladu. Jednotlivá stanoviště najdete s pomocí plánku, na který jsme vám dali odkaz výše v článku (ale i kdybyste plánek neměli a prošli si rokli, tak určitě stanoviště objevíte). Na každém stanovišti bude písmenko (pro starší děti, které už umí číst) a symbol (pro maláče). Až posbíráte všechna 4 písmena, složíte z nich slovo, které vás dovede k pokladu. Maláči s pomocí symbolů rozklíčují místo úkrytu samozřejmě taky.

Až dorazíte k pokladu, tak si každé dítko může vzít dáreček, který jsme tam pro vás nachystali (prosíme pouze jeden dárek na dítě, ať zbyde i na ostatní). Potom, prosím, ukryjte poklad zpátky tak, jak jste ho našli - pro další příchozí.

Já do cíle těsně před hledáním schovám holkám ještě nějaké drobnosti jen pro ně, tak pokud byste to také tak chtěli udělat s dárkem pro vaše děti, napište nám a my vám prozradíme předem, kde se poklad nachází. Každopádně malý dáreček od nás tam bude na vaše děti čekat tak jako tak :)

Budeme moc rádi, když o hledačce řeknete vašim přátelům a hlavně když se s námi pak podělíte o zážitky!

Krásný Den dětí všem dětem i jejich rodičům