Velikonoční hledačka

Velikonoční hledačka

Velikonoční tradice jsou různé nejen kraj od kraje, ale i v každé rodině se drží jinak. U nás si ty velikonoční tradice podle našeho gusta stále postupně tvoříme.

Letos mě napadlo pro holky udělat takové putování za barevnými vajíčky, která je postupně dovedou ke slepičkám s velikonočním pokladem. A holky, hlavně starší Kláruš, to tak nadchlo, že už teď vím, že jim hledačku nachystám i příští Velikonoce. Tentokrát třeba i s mapou vedoucí k pokladu (tu by totiž holky letos ještě asi nezvládly).

Pokud chcete pro děti také podobnou hledačku nachystat a na Velikonoce to už nestíháte, nevadí - bude to parádní i třeba na narozeniny nebo prostě jen tak jako program pro děti.

Jak jsem naši hledačku nachystala?

Nejdřív jsem pro holky vytvořila hrací karty, které byly stejné až na barevné odlišení a jméno. Klárka samozřejmě musela mít růžovou :)

Pod jménem jsem udělala tři kresby stanovišť, kde měly holky hledat papírové obálky ve tvaru vajíčka, které je dovedou k pokladu. Vajíčka byla na každém stanovišti dvě, žluté pro Aduš a růžové pro Kláruš.

Do každé vajíčkové obálky jsem ukryla kousek skládačky, kterou potom holky nalepily na hrací kartu. Když byla skládačka kompletní, ukázala místo s pokladem - u nás to bylo krmítko pro ptáčky.

U krmítka už čekaly slepičky s nadílkou. Slepičí košíčky na poklad jsem poskládala a slepila z tašek od nákupů z Rohlíku. Aby si holky své nadílky poznaly, Klárčina slepička měla růžový zobák a chocholku a Adélčina zase žlutý.

Uvnitř slepiček každá z holek našla nějaké dobroty, pitíčko a skicář.

Užijte si Velikonoce, ať už je slavíte jakkoliv!