Klárka slaví 4. narozeniny

Klárka slaví 4. narozeniny

Jak už to tak s dětmi bývá, čas neúprosně letí a naše velká slečna Klárka oslavila už 4. narozeniny! Loni byla sice oslava se spoustou kamarádů, ale letos jsme si řekli, že to pojmeme spíš jako menší zahradní párty v rodinném kruhu.

K narozeninám si Kláruš přála, asi jako hodně holčiček v jejím věku, živého jednorožce. Toho jsme bohužel nesehnali, a tak jsme jí dopřáli alespoň krásný jednorožčí dortík. Jednorožce nám upekla skvělá Barča alias B-cake.

V narozeninovém dortu bylo zároveň ukryto pohlaví Klárčina a Adélčina dalšího sourozence, které bylo překvapením pro nás všechny (do rozkrojení dortu toto tajemství znala opravdu jen pekařka Barča). Klárka se před rozkrajováním nechala slyšet, že chce, aby dort byl uvnitř růžový, tak těžko říct, zda si přála další ségru, nebo má prostě jen tak ráda růžovou :) Každopádně dort byl uvnitř modrý, tak se nakonec radovala z bratříčka!

Oslavenkyně se samozřejmě dočkala i dárečků, ze kterých měla velkou radost. Třeba pro vás budou inspirací!

Kláruš dostala vysněnou koloběžku a krásné červené šaty od Loli Eli, které se úžasně točí. Strašně dlouho už totiž toužila po šatech jako má maminka z Reparády! Taky dostala křídy na barvení vlasů, knihu s básničkami "Špalíček veršů a pohádek" (strašně ráda se je učí nazpamět), čapsy na koně a dvě logické hry od Djeco.

Oslava s kamarády letos sice nebyla, ale zato byla oslava ve školce! Loni jsme pro kamarády ze školky vyráběli dinosauří voskovky, letos jsme se rozhodli darovat malou rostlinku k vypěstování.

Možná znáte "rostoucí papír", kdy jsou uvnitř papíru ukrytá semínka, papír se zasadí a zaleje a vyroste z něj rostlinka. My jsme provedli malou obměnu, kdy jsme místo papíru použili k ukrytí semínek keramickou hlínu.

Na výrobu jsme potřebovali keramickou hlínu tvrdnoucí na vzduchu, semínka (u nás to byla řeřicha - je to taková jistota, dobře a rychle roste a má semínka velká tak akorát - moc malá semínka by totiž nedržela dobře v hlíně), váleček a nějaká hezká vykrajovátka.

Uváleli jsme si hlínu na plát o tloušťce asi 0,5 centimetru a pak jsme si předkrojili tvar vykrajovátkem, abychom věděli, kam sypat semínka. Nasypaná semínka jsme pořádně zamačkali do hlíny, ještě jednou jsme plát přejeli válečkem a pak jsme tvary vykrojili úplně. Ozdoby jsme nechali uschnout.

Na hotové semínkové ozdoby jsme pak vyrobili "obal" z papíru ve tvaru zvířátka, postavičky, příšerky... a zezadu jsme nalepili návod :)

K "rostoucím ozdobám" jsme pak Klárce přibalili ještě pár dobrot, ovoce, sušenky a džus a hurá na další oslavu za kamarády do školky!