Vánoční přáníčka

Vánoční přáníčka

Vánoční přáníčka (a obzvlášť ta doma vyrobená) potěšila své příjemce asi vždycky, ale letos nabírá posílání vánočních pozdravů úplně nový rozměr. Dát svým blízkým vědět, že na ně myslíte a rádi byste byli s nimi, i když to třeba zrovna nejde... to potěší dvojnásob! Proto jsme se i my tento rok rozhodli tuhle tradici nezanedbat.

Když už jsme se do toho dali, vyrobili jsme přáníček hned dva druhy. Jedno lepené a druhé malované s pomocí papírové pásky. Holky vyrábění moc bavilo a Klárka pak některá přání dokonce s asistencí i nadepsala. Už se těšíme, až je pošleme a budou dělat radost i dál...

Lepená přáníčka

Lepení je jednoznačně jedna z Klárčiných nejoblíbenějších činností! A taky teď na každé procházce nasbíráme hromadu podzimních pokladů. Takže bylo jasné, že první typ přáníčka bude právě lepené s použitím přírodních materiálů.

Sice jsme venku nenatrefili na žádné bobule, ale lístků, větviček a jehličí bylo všude habaděj. Doma jsme k tomu přihodili ještě nějaké suché plody, semínka a luštěniny "co kuchyně dala" - červenou čočku, mouku, sezamová a chia semínka. Dál můžete pro dotvoření obrázků použít kousky plsti, látek, malé knoflíčky, třpytky... fantazii se meze nekladou! Potom už jenom do ruky herkules nebo tavnou pistoli a může se začít!

Krásné obrázky můžete nakonec doladit ještě dokreslením dalších motivů či textů pastelkami nebo fixkami.

Přáníčka malovaná s pomocí papírové pásky

U tohoto typu přáníčka je tvorba základního tvaru kvůli použití nože spíše na dospělých asistentech, ale děti si pak zase užijí zábavu s dotvářením!

A jak na to? Stačí na papír nalepit papírovou pásku a předkreslit si na ni požadovaný tvar. Ten potom vyřízněte grafickým nožíkem (pokud nemáte, použijte třeba ulamovací) a zbytek papírovky oddělejte.

Děti potom mohou vybarvovat jak se jim zlíbí a jakmile jsou hotovy, oddělá se i poslední kousek papírové pásky a krásné vánoční přáníčko je na světě! Dokončit jej můžete, podobně jako Klárka, zase s pomocí pastelek nebo třpytek.

Přejeme krásnou zábavu u vyrábění a hlavně pevné zdraví!