Panáček Paleček: zábavná hra ke stažení

Panáček Paleček: zábavná hra ke stažení

Lucka je nezmar, a tak kromě hledání a vymýšlení nejrůznějších technik tvoření, které pro vás testuje spolu s Klárkou, stihla někdy v mezičase ještě vymyslet perfektní hru, kterou kompletně celou nailustrovala a připravila pro vás ke stažení. Stačí si ji jen vytisknout a zábava může začít!

Hru jsme pojmenovali Panáček Paleček - proč, to vám vysvětlíme níže. Hlavní součástí hry je právě postavička Palečka, kterou si děti nejdřív libovolně vybarví, vyzdobí a dokreslí.

Paleček bude určitě rád, když bude mít třeba barevné vlasy, na tričku motýlka, na kraťasech nejrůznější vzory, na očích brýle, na rukou hodinky a z pusy mu budou čouhat vyceněné zuby - fantazii se meze nekladou! Až budou děti mít pocit, že je Paleček dostatečně vyzdoben, panáčka si rozstříhají na šest kousků podle naznačených linií.

Druhou částí hry je sada obrázků k vymalování a vystřižení, na kterých jsou vyobrazeny nejrůznější činnosti a pro starší děti je na nich i krátký popisek k potrénování čtení. No a vaše ratolest bude spolu s Palečkem rozhodovat, jestli jsou tyto činnosti správné nebo špatné. Všimli jste si, že Paleček má jednu ruku s palcem nahoru a jednu s palcem dolů? Tak dostal svoje jméno a každá ručka slouží právě k tomu, aby se kolem ní přikládaly odpovídající obrázky.

Lucka Klárce z celé hry udělala malou bojovku. Jednotlivé kousky hry, jak panáčka, tak i obrázky činností, poschovávala po bytě - přilepit na nejrůznější místa se dají třeba izolepou, takovým tím “žvýkačkovým” lepítkem nebo oboustrankou.

Úkolem číslo jedna bylo najít jednotlivé kousky panáčka a správně je složit dohromady. Aby to bylo jednodušší, tak Lucka Palečka rozmístila po obýváku a ostatní obrázky ve zbylých místnostech. Jakmile byl Paleček poskládaný, Klárka pobíhala po bytě a hledala obrázky činností, které pak přiřazovala k panáčkovým rukám - k ruce s palcem nahoru ty, které se mají dělat, a k ruce s palcem dolů ty, co by se dělat neměly. U toho si spolu s Luckou povídaly, proč je která činnost dobrá a která ne.

Klárka byla nadšená a všechny aktivity s panáčkem Palečkem si hrozně užívala. Hru hrála asi třikrát po sobě - a že to byla pěkná chvilka! Tak si s dětmi Palečka také zahrajte - a až vše vymalujete, rozstříháte, najdete a správně přiřadíte, kartičky s činnostmi pak můžete využít třeba ještě na vymýšlení originálních příběhů...

A kde Palečka stáhnout? Tady je základ Palečka pro vybarvení a doplňující přiřazování.