Zvířátka na zeď

Zvířátka na zeď

My už se domů brzo snad ani nevejdeme, skrz všechny ty výtvory, které si pak vystavujeme! :) Tahle zvířátka na zeď jsou jeden z posledních přírůstků. A vypadají moc hezky. Jdete do toho taky? Můžete si udělat hlavu jakéhokoliv zvířete, co vás napadne, my jsme si s holkama zvolily slona a jednorožce. Klárka miluje všechno jednorožčí, dokonce si přála živého k narozkám, takže co si vybere ona bylo předem jasné.

Co budete na výrobu potřebovat?

  • vodu

  • sádrové obvazy (lze sehnat v lékárnách nebo výtvarných potřebách)

  • nafukovací balonek

  • papírovou pásku

  • komponenty k vytvoření požadovaného zvířecího tvaru (karton, papír, rulička od toaleťáku...)

  • štětec a barvy (popřípadě třpytky) na dokončení

Nejdříve je potřeba udělat s pomocí balonku, kartonu, papíru a papírové pásky požadovaný tvar.

Jednorožec - nafoukla jsem balonek, ale ne úplně, aby šel tvarovat. Uprostřed jsem ho utáhla papírovou páskou, aby měl protáhlý tvar jako koňská hlava. Pak jsem přilepila kartonové uši a roh ze smotaného papíru. To vše jsem nakonec oblepila papírovkou.

Slon - k nafouknutému balonku jsem papírovkou přilepila chobot ze dvou ruliček od toaletního papíru. K tomu dvě uši vystřižené z kartonu, a to celé zase oblepit páskou.

Na takto vytvořený tvar se už skládá sádrový obvaz. Ten se kupuje vcelku v roli, takže se nejdřív musí nastříhat na malé obdélníčky. Ty se pak namáčí do vody a postupně obkládají kolem zvířecí hlavy. Je to velmi jednoduché :)

Pak se musí asi 1-2 dny počkat na uschnutí. Jakmile jsou obvazy suché, můžete se pustit do malování. My jsme samozřejmě zdobily i třpytkama, budu je sice lovit z různých koutů bytu ještě týdny, ale stálo to za to, co myslíte?