Podzimní lvíček + překvapení ke stažení

Podzimní lvíček + překvapení ke stažení

Léto se nám nějak rychle přehouplo do chladného podzimu, a tak je čas si vyzdobit domov podzimními dekoracemi, co myslíte? Většinu potřeb na tvoření, které jsme si tentokrát vymysleli, jsme nasbírali a natrhali na krásné procházce na čerstvém vzduchu. Program na půl dne byl hned jasný - a to se teď, když má spousta z nás zase všechny děti doma, docela hodí! :)

A co jsme tentokrát měli na programu? Podzimního lvíčka, kterého si potom můžete pověsit na stěnu nebo třeba vchodové dveře!

Stačí si s sebou na procházku ven vzít košík a pak už si do něj jen sbírat, co vás napadne - hezké listy, větvičky, podzimní bobule... fantazii se meze nekladou a čím více toho budete mít, tím bude lvíček barevnější a zajímavější. Pamatujete si třeba na takové ty bílé bobule, které jsme jako děti házeli na zem a praskali? Ten keřík, na kterém rostou, se jmenuje pámelník bílý a zrovna z těchto bílých bobulek jsme vytvořili tváře lvíčka!

A co jsme na podzimního lvíčka využili my?

  • kus kartónu

  • nůžky

  • režný provázek

  • herkules

  • lepicí pásku

  • barevné listy

  • šípky

  • bílé bobule z pámelníku bílého

  • černé bobule a bílá květenství ze svídy krvavé

Nejdříve jsme si s pomocí mísy udělali větší kolečko z kartónu jako hlavu lvíčka. Z rubové strany jsme po okraji kolem dokola herkulesem nalepili barevné listy (pokud chcete, můžete je pro jistotu i zafixovat lepicí páskou). Přilepili jsme taky dvě kartónová ouška.

Potom už byl čas na vytvoření obličeje. Ten jsme si nejdříve předkreslili tužkou, abychom věděli, kam máme lepit bobulky. Černé bobule na zavřená očka, bílé na tvářičky, a ze šípků a květenství jednoho z keříků byl protáhlý čumáček a pusa...

Pak už stačilo jen nahoře propíchnout dvě dírky a provléct jimi provázek na pověšení. Nám už lví kamarád zdobí vchodové dveře a vždy, když se vracíme domů, nás znova potěší!

Překvapení na závěr!

Pokud nemáte přístup k listí, plodům a větvičkám, není u vás barevný podzim nebo se ven třeba nedostanete, máme pro vás malou náhradu!

Lucka poskládala, nakreslila a vyfotila obrázek k dotvoření - kombinaci omalovánek a malé koláže.

PDF pro tisk až do rozměru A3 si stáhnete kliknutím na obrázek náhledu níže.

Omalovánková koláž ke stažení:

Náhled na PDF omalovánky Podzim

Podkladová koláž bez linek ke stažení:

Podkladová kolžáž bez ilustrace.

Černobílá omalovánka Podzim ke stažení:

Černobílá omalovánka Podzim ke stažeí.